keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Cannoli

Heippa taas! Olen ollut viimeiset päivät täysin uppoutuneena tenttikirjoihin, joten blogiini kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Oikeastaan ei ole edes tapahtunut mitään raportoimisen aihetta, olen opiskellut ahkerasti (jos ahkeraksi opiskeluksi lasketaan ruutu.fi:n intensiivinen katseleminen, koska yhtäkään sisustus/kokkaus/lifestyle/hää - ohjelmaahan ei voi jättää väliin..), vingutellut kuntosalikorttiani, käyttänyt hyväkseni äidiltä saamaani "italialaiset jäkiruoat"-kirjaa, viettänyt kokonaisen päivän erilaisia daiquireja valmistellen, ja näin jälkeenpäin ajatellen tehden oikeastaan kaikkea muuta kuin opiskellut. Jonkin aikaa sitten kerroin blogissani himoitsevani H&M:n neonvaalenapunaista hupparia; sain sen! Ihana poikaystäväni oli käynyt nappaamassa kyseisen ihanuuden ja olenkin onnistunut viettämään pienen ikuisuuden kyseiseen huppariin kääriytyneenä, se on aivan mahdottoman suloinen!


mansikkadaiquirit, nammm


Ainiin, poikaystäväni koulu järjestää tänä vuonna 100-vuotisjuhlan kunniaksi kurssijuhlansa Finlandia-talossa, ja etikettinä on frakki. Tämä tarkoittaa juhlamekkohullulle (=allekirjoittaneelle) mahdollisuutta uppoutua luvan kanssa tuntikausiksi netin valtavaan juhlamekkotarjontaan! Ehdin siis jo hihkua innosta ja selata läpi n.100 erilaista juhlamekko-sivustoa, valita itselleni unelmieni mekon, suunnitella meikkiä ja kampausta, ja oikeastaan suunnitella kengät ja laukun ja kaiken, kunnes sain kuulla juhlien päivämäärän. Hiihtoloma. Juhlat ovat hiihtolomalla!! Vietän hiihtolomani ja joululomani lähes poikkeuksetta Levillä, joten jouduin hyvästelemään suunitelmani kyseisiin juhliin osallistumisesta :( Mutta ei epäilystäkään ettenkö ottaisi vahingon moninkertaisesti takaisin vähän pohjoisemmissa tunnelmissa!

Sunnuntai-iltani vietin hyvän ystäväni kanssa ja päätin kokata meille sisilialaista herkkua eli cannoleita. Sisiliassa ne ovat rapeaan, hieman uppopaistetun jäätelötötterövohvelimaisen kuoren tapaisia "putkia", jotka ovat täytetty makeutetulla ricotta-juustolla. Aivan taivaallisen hyviä! Tein omat cannolini hieman alkuperäisestä poikkeavan ohjeen mukaan, jossa kuoret ovat ainoastaan uunissa paistettuja, eikä uppopaistettuja, joten kuorien ulkomuoto oli hieman erilainen, hyviltä ne silti maistuivat! Täytteseen voi lisätä melkein mitä tahansa, itse murskasin ricotta-juuston sekaan valkosuklaata, ja tarjoilin tötteröt jäisten vadelmien kera. Suosittelen ehdotomasti kokeilemaan reseptiä!




Cannoli alla ricotta, n.8 kappaletta

100g munanvalkuaista (yksi munanvalkuainen painaa keskimäärin 40g)
100g sokeria
80g vehnäjauhoja
1 munankeltuainen
30g huoneenlämpöistä voita

täyte

2 rkl sokeria
2 dl ricottajuustoa

Vatkaa valkuaiset ja sokeri sileäksi vaahdoksi (ei tarvitse olla yhtä kiinteää kuin esim. marenkia valmistaessa) siivilöi jauhot joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää loput ainekset yhä voimakkaasti sekoittaen kunnes taikina on tasaista.

Lusikoi taikinasta leivinpaperin päälle ympyröitä, ja tasoita esim. veitsen avulla ympyröistä tasaisen paksuisia. Yhdelle pellille mahtuu n. 4 ympyrää. Paista kuoria muutaman minuutin ajan kunnes reunat alkavat ruskistua. Taivuta kuoret heti uunista ottamisen jälkeen (esim. leivinpaperirullan ympäri) Anna jäähtyä hyvin.

Täytä sokeroidulla ricottajuustolla. Ricottaan voi oman maun mukaan lisätä melkein mitä tahansa; pistaasipähkinärouhetta, marjoja, suklaahippuja jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti