keskiviikko 5. tammikuuta 2011

hajuviesieni historiaa!

Kuten moniin muihinkin asioihin, suhtaudun tuoksuihin intohimoisesti - kaikkitännehetinyt - periaatteella, tuoksuvaa huuhteluainetta, pesuainetta, suihkugeeliä, kosteusvoidetta, hoitoainetta.... ja tietenkin hajuvesiä! olen siis todennäköisesti juuri se henkilö kenestä aina varoitetaan metron tekstiviestipalstalla eli kenen takia kanssamatkustajat bussissa saavat astmakohtauksia ja kenen naapuri ei voi oleskella parvekkeella muilta parvekkeilta tulevien liian voimakkaiden pesuaineiden hajun takia (?! :D )

Omat varhaisimmat hajuvesimuistoni ovat varmaankin 6-7:ltä ikävuosiltani. Silloisella parhaalla ystävälläni oli lapsille tarkoitettu sireeninkukkien tuoksuinen "hajuvesi" jota emme koskaan käyttäneet, mutta jota tuoksuttelimme koko ajan! Aivan ihana! En kuollaksenikaan muista kyseisen tuoksun nimeä (henrietta??), mutta vieläkin aivan sattumalta jotkin tuoksut tuovat mieleeni tämän hajuveden ja palaan hetkeksi takaisin 6-vuotiaaksi.



Ensimmäinen oikea hajuveteni oli kummitädiltäni 8 vuotiaana saama Diorin Poême -minipullo, jota sain äidin luvalla laittaa aina johonkin "suurempiin" juhliin. Näin 20- vuotiaan näkökulmasta kyseinen tuoksu on makuuni turhan voimakas ja varsinkin 8- vuotiaalle! (mutta silloin se tuoksui ihanalta ja ennen kaikkea sen laittaminen oli ihanaa!) Laivalla kävin myös aina äidin kanssa haistelemassa hajuvesiä ja muistan silloin aina halunneeni vihreää kiemuraista pulloa jonka korkkina oli fuksianpunainen kruunu! Itse tuoksu ei ollut kovin kummoinen, mutta pullo oli niin söpö!



Ollessani 11- vuotias valitsin ensimmäistä kertaa itse haluamani hajuveden ja päädyin (silloin melko suosittuun) Tommy Hilfigerin Tommy Girliin. Lähes puolet luokkalaisistani käytti kyseistä hajuvettä, joka on saattanut ehkä vaikuttaa valintaani, mutta muistan silti pitäneeni siitä niin paljon, että ostin sitä toisekin pullon!



Aloitettuani yläasteen 12-13 vuotiaana kävin läpi varmasti kaikille tutut Escadan Ibiza Hippiet, Island kissit, Magnetismit ja Sentimentit. Olen vieläkin aavistuksen verran heikkona Escadan makeisiin karkkituoksuihin, mutta kyseiset tuoksut menettivät "tuoksuvoimansa" mielestäni melko nopeasti. Tai sitten olin vai tottunut 24/7 ympärilläni leijuvaan tuoksupilveen (en välttämättä annostellut hajuvesiäni yläasteella vielä kovinkaan kevyellä kädellä..) Joka tapauksessa vaikka Escada onkin itselläni jo onneksi historiaa, käyn silti vanhasta tottumuksesta tuoksuttelemassa Escadan jokavuotisen vaihtuvan kesätuoksun aina sen ilmestyessä.



Escadan tuoksujen jälkeen siirryin hetkellisesti Ralph Laurenin Ralph - tuoksun käyttäjäksi, jonka jälkeen ostin myös Lancomen Hypnôsen, Versacen Bright Chrystalin ja Britney Spearsin Fantasyn. Ollessani tällöin jo 16-17 vuotias olin jo uppoutunutt syvälle hajuvesin ihanaan maailmaan ja ymmärtänyt myös sen, että hajuvesiä voi vaihdella arkituoksusta juhlatuoksuun ja jokaisena päivänä ei tarvitse laittaa samaa tuoksua. Tämä tarkoitti luonnollisesti siis hajuvesikokoelmani jatkuvaa kasvamista myös H&M:n Body Splasheihin (omistin ainakin 20 erilaista) ja Body Shopin ihaniin tuoksuihin.




Ollessani 17-18 - vuotiaana vaihto-oppilaana löysin hajuveden joka oli ensimmäinen sitten Island Kissin, johon rakastuin heti. Kyseinen tuoksu toimi hajuvetenäni koko vuoden ajan ja vielä takaisin paluuni jälkeen toisen vuoden. Tämä kyseinen tuoksu sai kehuja tuntemattomiltakin ihmisiltä ja ostin sitä yhteensä ennätykselliset 6 pulloa. Hamstrasin pulloja kotiinviemiksi ja olin riemuissani kun tajusin että kyseistä ihanuutta alkoi saamaan myös Suomestakin. Kyseessä on siis Aqualinan Pink Sugar.



Vaikka Pink Sugar on edelleenkin kaikkien aikojen lempparituoksuni, kaikkeen kyllästyy. Tällä hetkellä läträilenkin Diorin Miss Dior Chérie- hajuvedellä. Olen myös palannut takaisin vanhaan suosikkiini The Body shopin Vanilla - tuoksuun.

Tuoksujen suhteen olen kuitenkin jatkuvasti haku päällä, ja tälläkin hetkellä haen "sitä oikeaa", uutta hajuvesituoksua. Burberryn The Beat on melko potentiaalinen seuraavaksi hankkinnaksi, mutta, odotan silti kokevani -vielä ennen edellisten hajuvesipullojen tyhjentymistä - jonkun suuremman kolauksen jonkin uutuustuoksun suunnalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti