tiistai 1. helmikuuta 2011

bedroom

Makuuhuoneeni on melko pieni, joten sinne ei mahtunut kaikkea mitä olin mielessäni suunnitellut. Lukuisista toisistaan poikeavia nakuuhuoneunelmia yhdisti nimittäin muutamat samat must have-elementit, joista yksi oli tämä muhkea Ikean Ektorp- nojatuoli, jossa unelmissani istuisin mukavasti teemuki kourassa ja lukisin tentteihin. Pettymykseseni jouduin tilanpuutteen vuoksi siirtämään haaveeni valkoisesta löhötuolista tulevaisuuteen. Makuuhuoneestani on nimittäin kulkuyhteys parvekkeelle, ja ainut mahdollinen tuolin sijoituspaikka olisi ollut suoraan parvekkeen oven edessä - eih!

Toinen haaveistani oli sänkyä vastapäätä sijoitettava valkoinen lipasto, jonka päälle voisi koota erilaisia hopeansävyisiä valokuvakehyksiä,pikkuesineitä yms. Tämäkin haave lensi roskakoriin, kun tajusin että sängyn jalkopäädyn ja seinän väliin jäävä tila on aivan liian kapea lipastolle. Tätä unelmaa en sen sijaan hylännyt kokonaan vaan päädyin vaan toteuttamaan sen hieman eri muodossa mitä aluksi kuvittelin.

Tilan pienuus ei onneksi vaikuta mitenkään huoneen värimaailman toteutukseen. Löysin kuin löysinkin unelmieni raidallisen tapetin makuuhuoneen tehosteseinälle. Loput kolme seinää on maalattu samalla vaaleanharmaalla sävyllä kun asuntoni muutkin seinät.

Muutin nykyiseen asuntooni siis vanhempieni luota ja alkuperäinen suunitelmai oli ottaa vanha sänkyni mukaan. Luovuin suunnitelmasta kuitenkin melko pian, sillä ymmärsin että ei ole mitään järkeä raahata painavaa sänkyä ylös kerrostalon portaita, jos jossain vaiheessa tulisin kuitenkin tarvitsemaan asuntooni isomman sängyn. Silloin vanha sänky pitäisi tuoda alas ja uusi ylös joten isäni ja veljieni selkää säästääkseni (:D) huomasin olevani sänkyostoksien tarpeessa!








lipastohaaveiden toteutus


Makuuhuoneeni ei ole sisutuksen osalta vielä täysin valmis. S
e kaipailee seurakseen vielä tätä pöytää; Kyseessä on siis Ikean malm - kampauspöydän nimellä kulkeva pöytä.


Aluksi haaveilin makuuhuoneen työpöydän olevan valkoisille pukkijaloille asetettu lasilevy; mahdollisimman siroa ja "näkymätöntä". Tilanpuuttene vuoksi päädyin kuitenkin miettimään myös muita ratkaisuja ja sattumalta eteeni osui tämä pieni ja kapea pöytäihanuus. Pöytä tulee siis makuuhuoneen ison ikkunan eteen ja valkoiseksi maalattuna. Pöydän kaveriksi hankin tämän Kartellin Ghost- tuolin;




Tämän hetkinen makuuhuoneen sisutusongelmani on työpöydän valaistus. Makuuhuoneessani on melko pehmeä valo, joka ei riitä pimeiden iltojen työpöydän valaisuun. Koska tarvitsen koulutehtävien tekemiseen kirkaan valon, vaatii työpöytä erikseen vielä oman valaisimen. Tämän valaisimen suhteen pääni lyö tyhjää. Koska yöpöytien valaisimen on melko persoonalliset, minulla on suuria vaikeuksia keksiä valaisinta, joka sopii tyyliin tekemättä huoneen ilmeestä liian sekasotkuista..ideoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti