maanantai 14. helmikuuta 2011

Valentine's day



Pienimuotoinen paniikki iskee taas, sillä en kovasta yrityksestä huolimatta ole onnistunut keksimään mitään kivaa pientä ystävänpäiväylläriä V:lle. Tänään suunnitelmissa on siis epätoivoinen lahjaostosreissu ( ja toinen toivottavasti vähemmän epätoivoinen ruokaostosreissu). Ystävänpäivän kunniaksi palauduin hetkeksi taas toiselle laidalle maapalloa muistelemaan että miten siellä juhlittiin?

Ollessani vaihto-oppilaana ihmettelin tiivistyvää tunnelmaa ystävänpäivän lähetessä ja kysyinkin luokkalaisiltani, että millä tavalla ystävänpäivää juhlitaan sikäläisittän. Vastaus yllätti minut totaalisesti, sillä kaikki luokkani tytöt julistivat ystävän päivän olevan "surullisin päivä maailmassa" ja kuulemma näin jos satuit olemaan ilman seurustelukumppania. Ystävänpäivä oli omistettu vain ja ainoastaan rakastuneille pareille, ja jos sattui olemaan ystävänpäivänä ilman omaa tyttö/poikaystävää, ei mihinkään päivän juhlarientoihin ollut asiaa. Rakastuneet parit jättäisivät yhdessä koulupäivän välistä, aloittaisivat päivänsä yhteisellä kahvila-aamiaisella, siirtyisivät aamupäivän karnevaali-alueelle juhlimaan, ja illalla illallistaisivat ja siirtyisivät juhlimaan clubille mikä on tarkoitettu ainoastaan pareille. Seurustelemattomat vaeltaisivat koulun ankeita käytäviä, mistä puuttuisi seurustelevien parien läsnäolo, kyhjöttäisivät kotona, sillä kaikki ravintolat/baarit/klubit olivat tarkoitettu ainoastaan seurusteleville. Tämän kuultuani en oikeastaan enää ihmetellyt ettei tuleva ystävänpäivä innostanut varsinaisen sinkkuvoittoisia luokkalaisiani, ja päätinkin tunnelmaa nostaakseni kertoa miten kyseistä juhlaa juhlitaan suomalaisittain, kyseessähän on meillä rakastavaisten juhlan lisäksi myös juhlista tärkein; Ystävänpäivä.

Kun itse päivä lopulta koitti, jo koko koulu loisti tyhjyyttään seurustelevien parien osalta, yhdessä luokassa ei murehdittu omaa suhdetilannetta, sillä minun johdollani olimme vääntäneet toisillemme kortteja, pieniä lahjoja ja muutenkin ylistäneet nimenomaan ystäviä. Vaikka itseäni ei parittomuus tuona päivänä haitannutkaan onnistuin selvästi nostamaan tunnelmaa, ja palauttamaan vuosia inhotun ystävänpäivän uudelle tasolle. Päätimme rikkoa sääntöjä ja lähteä oikein kunnon tyttöporukkailalliselle, ja unohtaa säännöt siitä, että ystävänpäivä olisi vaan seurustelevien juhla!

Näin siis toispuol jokkee. Nyt kuitenkin taas tutussa ja turvallisessa kotimaassa minun tulisi hyvin äkkiä siirtyä ruokakaupan puolelle, että pääsemme V:n kanssa viettämään ihanaa ystävänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti