tiistai 1. helmikuuta 2011

Kevättä odotellessa



Sain vihdoin ja viimein raahattua joulukuusen pois olohuoneesta. Paikkasin kuusen jättämän tyhjiön tuomalla tilaan ihania valkoisia tulppaaneja ja samalla innostuin toden teolla fiksaamaan asuntooni huone huoneelta keväisempää lookia. Vaikka kevääseen on vielä useita kuukausia, en voi olla haaveilematta jo tulevasta. Valoa tuntuu riittävän jo huomattavasti enemmän kun muutamia viikkoja sitten ja pitkä lumijakso hämää tuntemaan että talvi olisi ohi jo ihan pian. Tänään vaatekaappia järjestellässäni koin kuitenkin pahimman kevätkaipuuni kun löysin lopppusyksystä tekemäni kenkäostokset tälle tulevalle keväälle 2011. Kevät, tule jo!







Tänään minun pitäisi juosta vielä sata asiaa, käydä kaupassa ostamassa tarvikkeita huomiseen herkkujälkkäriin millä ajattelin yllättää poikaystäväni, käydä kotona äidin ja isän luona, käydä salilla, mennä tankotanssitunnille jne. Olen muuten aivan täysillä innostunut tankotanssista! Vaikka tunnin aikana tuntuu, ettei tee juuri mitään (epätoivoisen tangossa roikkumisen lisäksi) tunnin jälkeen on vähintään sellainen olo kun olisi tehnyt aivan järkyttävän body pumpin kymmenien kilojen painoilla. Ja kaiken lisäksi tunneilla on aivan todella hauskaa!

Tein tässä muutama päivä sitten poikaystävälleni brunssi-aamiaisen johon kokeilin muiden herkkujen lisäksi ensimmäistä kertaa Donitsimuffinseja, vaikka en itse pystykkään näitä herkkuja syömään, V kehui ne maasta taivaisiin, eli suosittelen!



Donitsimuffinssit:

175g margariinia
200g sokeria
2 isoa munaa
380g jauhoja
3/4 rkl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
2 1/2 dl maitoa

Päälle

100g sokeria
1 tl kanelia
25g voisulaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vähitellen ja huolellisesti sekoittaen taikinaan. Lisää puolet kuivista aineista ja puolet maidosta, sekoita ja lisää toiset puolet. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin ja paista n.15-20 minuuttia. Sudi voisulaa lämpimien muffinssien päälle ja ripottele välittömästi muffinssien pinnalle sokerikaneli-seos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti